Tervehdys Vuosangasta – kadetin osaamista kehitetään vaativissa olosuhteissa!

Talvinen, runsas luminen maasto on kadettien seurana seuraavat lähes kolme viikkoa. Vanhemman kurssin kadetit ovat kouluttajineen aloittaneet tulevien kahden viikon ammuntojen valmistelut. kadeteille on laitettu talvivarusteet päälle ja suksetkin alkavat harjoituksen myötä tuntua kotoisilta. Vihdoinkin päästään harjoittelemaan olosuhteissa, joita Santahaminan saari ei useinkaan pysty tarjoamaan.

Kadettien ampuma- ja taisteluharjoitus on siis saatu mukavasti käyntiin. Olosuhteet muodostavat haasteellisen, mutta mahtavan ympäristön kadeteille oppia ja soveltaa oppimistaan. Vanhempi kadettikurssi pääsee suunnittelemaan, kouluttamaan, johtamaan taisteluammuntoja ja auskultoi siten itselleen ryhmän taisteluammuntojen johtamisoikeudet. Nuorin kadettikurssi liittyy harjoitukseen viikonloppuna ja aloittaa perehtymisen talvikoulutukseen sekä taisteluammunnoissa varo- ja toimihenkilötehtäviin.

Nyt näyttäisi siltä, että ainakin harjoituksen ensimmäinen viikko saadaan nauttia verrattain hyvästä talvisäästä ilman todella kovia pakkasia. Taitopuolelle olosuhteet asettavat hyvät haasteet ja paljon oppimista, ennen kuin kylmän vaikutusten vähentäminen joukkoon ja kalustoon sekä taistelutoimintaan ovat osaamistasolla.

Harjoitusteema on kouluttajuus – palvelusturvallisuus – toimintakyky. Se korostaa sotilaskouluttajalle ja -johtajalle niitä keskeisiä koulutuksen osa-alueita, jotka tulee olla varmistettu ja kunnossa kaikissa tilanteissa
Vaativa, mutta mielekäs tekeminen haastavissa olosuhteissa tuottaa takuuvarmasti onnistumisen elämyksiä ja uusia taitoja.

Kadettien oppimista harjoituksessa tukee vahva muiden toimijoiden panos niin Kainuun prikaatista, Maasotakoulusta, Kaartin jääkärirykmentistä, Leijona Cateringistä kuin sotilaskodiltakin.

Kadettien ja henkilökunnan puolesta lähetän terveiset kaikille kotijoukoille!

Harjoituksen johtaja
Everstiluutnantti Vesa Värjyvirta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s