Kauas on pitkä matka

Joululomalta paluun jälkeen arki koitti taas kadeteille, kun saman tien aloitettiin valmistelut Vuosangan talviharjoitusta varten. Keskiviikkona 10.1. aamulla 103. kadettikurssin maavoimien koulutusohjelma sekä rannikkojoukko-opintosuunta lähtivät kohti talvista Kainuuta. Erään sanonnan mukaan kauas on pitkä matka, ja tämä piti kyllä paikkansa välillä Santahamina-Vuosanka. Ensimmäisen illan ohjelmassa oli vielä harjoituksen johtajan pitämä harjoituspuhuttelu, oman ampumatyöryhmän valvojan tapaaminen sekä majoittuminen.

 Torstaiaamu aloitettiin aamupalan jälkeen suksien kuittauksella, jonka jälkeen oma työryhmämme lähti ampumapaikalle suunnittelemaan ammuntaa. Loput päivästä vietettiin tiiviisti ampumakäskyä laatiessa sekä suunnitelmia viilatessa. Ensimmäinen viikko menee toisen vuosikurssin osalta edellä mainittuja ampumakäskyjä laatiessa, ja viikonlopun päätteeksi suoritetaan ammunnan ensimmäinen koeponnistus, työryhmäammunta. Nuorempi kadettikurssi saapuu paikalle 14. päivä, ja heti seuraavana päivänä alkavat ammuntojen kovapanosvaiheet. Meidän keskosten osalta ammuntojen tarkoituksena on harjaantua ryhmän taisteluammuntojen suunnittelussa, toteutuksessa ja johtamisessa, sekä saavuttaa ryhmän taisteluammunnan johtajan lisenssi.

Kainuu ei sään puolesta petä tänäkään vuonna, sillä pieni pakkanen ja reilut määrät lunta takaavat varmasti mielekkäät ja monipuoliset harjoitusolosuhteet.

Teksti: kadetti Miro Mäkinen / 103. kadettikurssi
Kuva: Eero Haapamäki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s