Piiru sinne, piiru tänne

Koska torstaipäivä sujui ulkoilun merkeissä, oli perjantaina suurimmalle osalle työryhmää vuorossa konttorityöskentelyä taisteluammuntojen kirjallisten töiden parissa. Ampumakäsky on ammunnan johtajan työkalu, ja tärkeä osa ammunnan valmistelua sekä toteutusta. Viimeistään ampumakäskyssä työryhmän vihoista ja pääkopista löytyvät ideat saavat lopullisen, toteutuskelpoisen muodon. Käsky määrittää ammunnasta aivan kaiken ampumasuuntia ja ampuvan joukon taukoteltan sijaintia myöten. Ampumasuuntia ja ampuma- sekä räjäytyspaikkoja määrittäessä on tehtävä tarkkaa työtä, sillä epätarkkuudet ja virheet kertaantuvat vaara-alueiden päässä jopa satoja metrejä.
 
Toimiva taisteluammunta vaatii vahvoja istumalihaksia
 
Parempi pienempi osa työryhmää, neljä reipasta kadettia, lähetettiin ampumapaikalle lapio- ja suksivarustuksessa. Poterot, siirtymäreitit ja maalilaitteiden paikat eivät synny puolimetriseen Kainuun hankeen pyhällä hengellä, vaan hiellä ja sotkun nopeilla hiilareilla. Kahden päivän reippaan työskentelyn jälkeen maastossa alkoi muodostua tuliasemia, kulku-uria ja maalilaitteiden paikkoja, ampumasuuntien ja –paikkojen ollessa jo selviä ja paperilla.
Kumpi vietti koko päivän ulkona?
 
Ampumakäsky – tai ainakin sen ensimmäinen versio – tulikin tehokkaasti työskennellessä valmiiksi päivälliseen mennessä. Maanpuolustuskorkeakoulun 25. vuosipäivän kunniaksi oli jälkiruoaksi herkullista täytekakkua. Illalle jäi aikaa saunalle, kortin peluulle ja yleiselle illanvietolle. Muutamalle työryhmän innokkaammalle jäsenelle maistui lepäämisen sijaan liikunta, johon toi monipuolisuutta Santahaminasta mukaan tarttuneet käsipainot, kahvakuulat ja kulmapenkki.
Liiallista rasitusta välttäen,
Ampumatyöryhmä Kypärä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s