Puoliväli lähestyy

 
Keskiviikkona 16. päivä pääsivät ammuntojen kovapanosvaiheet vihdoin todenteolla käyntiin, ja keskoskurssin osaamista ammuntojen johto- ja toimihenkilöstön tehtävissä testataan aina harjoituksen loppuun saakka. Taisteluammuntojen suunnittelu, johtaminen ja ennen kaikkea koulutustaito ovat tärkeä osa nuoren tulevan upseerin työnkuvaa, ja tästä johtuen onkin tärkeää, että jokainen saavuttaa ryhmän taisteluammunnan johtajan lisenssin. Nuorempi vuosikurssi toimii ammunnoissa ampuvana joukkona sekä tulitoiminnan valvojan tehtävissä, tavoitteena saavuttaa tulitoiminnan valvojan oikeudet.
 
Ampumatyöryhmien koosta johtuen kurssi on jaettu kolmeen osaan. Ammuntojen johtotehtävien ohessa osa aloitti ampumaviikon ilmatorjuntakonekiväärikouluksella, toisten siirtyessä jo tiistaina muutaman päivän mittaiseen taisteluharjoitukseen.

Taisteluharjoitus alkoi siirtymisellä tukikohta-alueelle, jossa toiminnan suunnittelu ja valmistelut aloitettiin saman tien. Harjoituksessa tehtävänä oli toimia maaliosastona nuoremmalle kurssille. Itse taistelut jäivät erinäisten sattumien seurauksena tällä kertaa hieman vähemmälle, mutta ainakin oman toimintakyvyn ylläpitoa päästiin harjoittamaan – runsaita hiihtokilometrejä Kainuun talvisessa korvessa unohtamatta.

Ampumatyöryhmä Sinkotie

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s