Ammunnan valvojan matkassa

Ammunnan valvoja vastaa oman ampumapaikkansa taisteluammunnan valmisteluista, toteutuksesta, palvelusturvallisuudesta, koulutuksesta ja toiminnan tason arvioinnista. Aika ajoin valvojalla on myös aikaa kehittää omaa osaamistaan. Kaartin Jääkärirykmentti järjesti moottorikelkkakurssin henkilökunnalle 10. – 14.1. Vuosangassa. Käytännön vaihetta edelsi teoria- ja rakenneopetus, joka järjestettiin Santahaminassa ennen joululomia. Maanpuolustuskorkeakoulun henkilökunta kiittää ajo-opettajia laadukkaasta kurssista. Kuvassa eräs kapteeni harjoittelee mäen nousua.

Viime viikolla toisen vuosikurssin kadetit johtivat ammuntoja nuoremmille kadeteille ja varusmiehille. Huolto- ja valmistelupäivien jälkeen ammunnat jatkuvat uusien ammunnan johtajien johdolla. Ammunnoissa vanhemmat kadetit antavat käytännön näytöt osaamisestaan ammunnan johtajana ja nuorimman kurssin kadetit taas toimivat tulitoiminnan valvojina sekä muissa ammunnan toimihenkilötehtävissä. Kuvassa tuntematon ammunnan valvoja tarkastaa hyökkäysammunnan valmisteluvaihetta.

Taisteluammunnat toteutetaan sekä valoisalla että pimeällä. Ammunnan johtajat ja tulitoiminnan valvojat saavat arvokasta kokemusta haastavissa olosuhteissa ja ampuvat joukot saavat harjoitella ryhmän taistelua monimuotoisissa ammunnoissa useilla eri aseilla ja välineillä. Kuvassa nuorimman kurssin kadetit ampuvat jalkaväkimaaleja rynnäkkö- ja konekiväärin valojuovapatruunoilla hyökkäysammunnassa pimeällä.

Opettavaista ja turvallista loppuharjoitusta toivottaen – ”Valvoja Kuusi”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s