Huollon tervehdys

Miten rauhanajan/sodanajan huolto eroavat toisistaan? Eivät mitenkään, mutta rauhanoloissa meitä ei ammuta. Eli ne palvelut, joita olemme tarjonneet täällä Vuosangassa, ovat samoja kuin poikkeusoloissakin. Toki erojakin löytyy: ruokalista kokee suuren muutoksen, kun käyttöön otetaan keskiverto kulutustaulukkoon perustuva lista. Eli herkkuja ei ole tiedossa, mutta kyllä se taistelijan tiellä pitää (tosin emme tänäkään vuonna onnistuneet toimittamaan Kaivon ampumatyöryhmälle tilattuja ”leivoksia”, kun olin unohtanut tilata kondiittorin harjoitukseen – no, katsotaan sitten ensi vuonna…).
Minkälaisia valmisteluja on siis tehty jotta tällainen harjoitus saadaan perustettua ja pyörimään 24/7? Kaikkihan lähtee suunnittelusta, niin tämäkin. Loka-marraskuun vaihteessa alas istuivat keskeiset henkilöt ja rupesivat suunnittelemaan asioita. Kun ohjelma ja aikataulut oli lyöty lukkoon, niin aloitimme huollon suunnittelun yhdessä taisteluharjoituksen vääpelin sekä Leijona Cateringin väen kanssa. Yhdessä suunnittelimme ruokalistat, kaluston, henkilöstön sekä kaiken muun tarvittavan vierailuja/tarkastuksia unohtamatta. Kun muonitus valmistaa 26290 annosta ruokaa ja siihen päälle 750 pussia taistelumuonaa päälle, niin jokainen ymmärtää varmasti, että harjoitukseen ei vaan voi lähteä ”takki auki”.
Tämän jälkeen olikin aika avata videoneuvotteluyhteys Kainuun prikaatiin, Maasotakouluun ja Sotilaslääketieteenkeskukseen ja aloittaa keskustelut sekä sopimiset. Oli jälleen huojentavaa nähdä TV-ruudulta monta tuttua kasvoa, joten tiesin, että harjoitus tulee tälläkin kertaa onnistumaan erinomaisesti – tästä erittäin iso kiitos Kainuun prikaatin erittäin ammattitaitoiselle henkilöstölle, ilman teitä emme onnistuisi tätä tekemään.
Jotain onnistumisestamme kertoo Maasotakoulun taisteluharjoituksen vääpelin lausahdus: ”Olen odottanut koska se ’veemäinen’ huoltomies tulee vastaan, mutta ei. Ei vaan tule! Kaikki se tuki mitä olemme tarvinneet, on saatu ja vielä hieman enemmänkin”. Kun tällaista palautetta onnistuu saamaan, niin voi heittää ylä-femmat itsensä kanssa ja todeta, että tämähän meni hyvin.
Kadetit: Kuten jo Santahaminassa sanoin, niin ottakaa tästä se kaikki (huollon) oppi irti jonka vain onnistutte saamaan, sillä jo parin vuoden päästä voitte joutua työelämässänne niitä tarvitsemaan. Ja ennen kaikkea nauttikaa näistä palveluista ja huollon sinisistä hetkistä joita me teille tarjoamme, sillä normaali työelämässä voitte vain nähdä unta tällaisesta huolto-organisaation tuesta.
Harjoituksen vääpeli
Pursimies Mustonen

PS. Kesällä ja talvella on ilo palvella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s