Turvallisesti hyvällä sykkeellä

Vuosangan ampumaharjoitus luo äärimmäisen loistavat mahdollisuudet oppia uusia asioita jokaisen harjoitukseen osallistuvan kannalta. Harjoituksen organisaatio ja sijainti luovat hyvän oppimisympäristön taisteluammuntojen suunnittelulle, johtamiselle ja toteuttamiselle. Työryhmät ovat suunnitelleet ja toteuttaneet erilaisia taisteluammuntoja erilaisin opetustavoittein, jonka kautta ammunnat suorittava osapuoli saa oppia niin ammuntojen toteuttamisesta kuin taisteluteknisistäkin asioista.
Perjantaina työryhmämme suoritti ammunnat, jossa tarkistimme ammuntamme toimivuuden useasta eri näkökulmasta. Toimintaa tarkasteltiin myös turvallisuuden kannalta, kun Puolustusvoimien työ- ja palvelusturvallisuuden asiantuntijat seurasivat ammunnan kovapanosvaihetta. Turvallisuus ja riskien hallinta ovat tärkeä osa harjoitustamme, joka näkyy niin paperilla kuin käytännössäkin. Harjoittelussa painotetaan tilanteenmukaisuuden ohella turvallisuuteen ja riskittömyyteen, joka ilmenee ammunnoissa turvallisina ja oikeina suorituksina. Tämä oppi tuo paljon työkaluja työelämään.
Entä mitä meille kuuluu? Työryhmämme toiminta on ollut onnistunutta, jonka avulla olemme päässeet harjoituksen seuraavaan pisteeseen. Ammunnat ovat viittä vaille valmiit ja lauantain valmistelupäivän jälkeen aloitamme ammunnan johtosuoritukset. Kaiken kaikkiaan harjoitus on polkaistu hyvin käyntiin ryhmämme osalta ja odotamme innolla seuraavia viikkoja!
-Kadetti Niiranen, 104. Kadettikurssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s