Työryhmä Salminen

Vaikka Vuosangan ampuma- ja taisteluharjoitus on viimeinen työntäyteinen rutistus ennen 104. kadettikurssin siirtymistä Lappeenrantaan, ei ole työryhmästämme puuttunut huumoria ahkeran puurtamisen lomassakaan.
 
Ensimmäinen viikko harjoituksesta meni ampumakäskyä luonnostellessa sekä ampumapaikkaa valmistellessa. Hyvin organisoimalla toiminta oli tehokasta ja hukkatunneilta säästyttiin suurimmalta osin. Viikon päätteeksi testasimme työryhmän voimin suunnittelemamme ammunnan toimivuutta käytännössä ja ensimmäiset ammunnanjohtajat pääsivät jo tositoimiin.
 
Suunnitteluviikon ja työryhmäammuntojen jälkeen puolet työryhmästä suuntasi taisteluharjoitukseen. Saimme tutustua Maasotakoulun kurssinjohtajaan ja suurimpaan osaan Maasotakoulun joukkueenjohtajista taisteluharjoituksen aikana, sekä saimme kosketuksen Maasotakoulun opetukseen. Harjoituksessa opimme perusteet väistötukikohdasta sekä väistötukikohdan taistelun, hajautetun taistelun elementit kuten väijytyksen suunnittelun ja toteuttamisen käytännössä. Harjoituksen loppuun pääsimme vielä ampumaan ryhmän irtautumisammunnan ampumaradalla.
 
Työryhmästämme on muodostunut tiivis porukka ja huumoria riittää vielä viimeisellekin viikolle, jolloin pääsemme vuorostamme johtamaan ammuntoja. Ammunnan valvojilta saamamme tuki on ollut ammunnan suunnittelussamme erittäin positiivista sekä kehittävää, joten jokainen voi varmoin ottein antaa omat näyttönsä ammunnan johtajana.
 
Vuoden Santahaminassa opiskelun jälkeen Kuhmon kuvankauniit auringonnousut lumipeitteisten korpien yllä laskevat verenpainetta huomattavasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s