Koulupäivien kulku Maanpuolustuskorkeakoulussa

Jokaiselle kadetille annetaan mahdollisuus asua koululla. Osa kuitenkin asuu Helsingin seudulla ja kotimatka on lyhyt, joten he mieluusti lähtevät kotiin päivien päätteeksi. Me muut, joiden koti on kauempana, yövymme siis kahden hengen tuvissa Santahaminassa. Tuvat ovat pieniä ja kun varusteita ja henkilökohtaisia tavaroita riittää, on täällä joskus hieman ahdasta. No, sopu sijaa antaa. Aamupala on joka aamu tarjolla varuskuntaravintola Ignatiuksessa, mutta itse tuon omat aamupalat. Tällä kikalla saa puolisen tuntia lisää aikaa nukkua!
Aamuisin vahvuuslaskenta suoritetaan noin 20 minuuttia ennen palveluksen alkua ja silloin pitääkin olla viimeistään valmiina päivään oikeat varusteet niskassa. Usein palvelus alkaa klo 08.00. Ensimmäisenä vuonna on ollut todella paljon luentoja, joiden takia olemme viettäneet pitkiä päiviä luokissa. Sekä aamulla luennoille saapuessamme että iltapäivällä niiltä poistuessamme on pimeää.
Luennot pidetään sykleissä eli ne sisältävät noin 45 minuuttia opiskelua ja 15 minuuttia taukoa. Tauolla on aikaa käydä haukkaamassa välipalaa tai pikaisella happihyppelyllä. Näin auditorion raskas ilma ei pääse väsyttämään liikaa. Luennot saattavat jatkua iltapäivällä aina noin klo 16.45 asti. Tauolla ehtii myös ottamaan pienet power napit. Kahviakin kuluu luentopäivien aikana useampi kupillinen.
On kuitenkin myös päiviä, jolloin olemme ampumassa tai liikkumassa osan ajasta. Vastapainoa luennoille siis on. Ampumaradoilta tulee tosin usein kiire syömään, vaihtamaan vaatteet ja takaisin luennolle. Onneksi välimatkat saarella eivät ole pitkiä, joten aikataulun sovittaminen menoihin on vain järjestelykysymys.
Lounaalla on tunti aikaa syödä ja käydä esimerkiksi ompelimolla tai keskusvarastolla. Aikaa on riittävästi ja onkin tärkeää hoitaa juoksevia asioita pois alta vielä virka-aikana. Myös kadettikuoro harjoittelee usein lounastauolla ja jalkapallojoukkue lähtee pelaamaan.
Itse lounaaksi on tarjolla kahta eri vaihtoehtoa joka päivä. Ensimmäinen vaihtoehto on ilmainen kadeteille ja toinen, niin sanottu bisneslounas, maksaa puolitoista euroa. Torstaisin “bisneslounas” käy kuumille kiville kadettien keskuudessa. Palvelus päättyy ennen päivällistä, joten iltaruoan ehtii nauttia kaikessa rauhassa ennen klo 18.00, jolloin Ignatius sulkeutuu. Iltapala otetaan mukaan päivällisen yhteydessä.
Illan voi kukin käyttää haluamallaan tavalla, mutta kiireisen kevään aikana vapaa-ajan viettämiseen liittyviä ongelmia ei ole ehtinyt muodostua. Liikuntamahdollisuudet ovat Santahaminassa huikeat varsinkin kesällä. Liikkumaan pääsee esimerkiksi ulkotreeneihin, jalkapallokentälle, uimarannalle ja lenkkipoluille!
Tällaisia ovat pääsääntöisesti kaikki meidän päivämme täällä Santahaminassa!
Kadetti Kiira Kiikeri
88. Merikadettikurssi


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s