Ilmavoimien lentotekninen opintosuunta

Ilmavoimien koulutusohjelmassa voi opiskella kolmessa eri opintosuunnassa. Opintosuunnat ovat johtamisjärjestelmäopintosuunta, johtokeskusopintosuunta ja lentotekninen opintosuunta. Toisen vuosikurssin kadetti Aleksi Vitikainen on valinnut lentoteknisen opintosuunnan, joka kouluttaa upseereita muun muassa lentoteknisiin tehtäviin sekä lentokonehuollon ja ylläpidon tehtäviin. Näin Vitikainen vastaa hänelle esitettyihin kysymyksiin opintosuunnastansa.

Millaista on opiskelu lentoteknisessä opintosuunnassa, eli mitä opiskelu käytännössä sisältää?
Lentoteknisessä opintosuunnassa suoritetaan kaikille kadeteille yhteisten opintojen lisäksi ilmavoimien kadettien yhteisiä opintoja sekä tietysti lentotekniikkaan liittyviä opintoja. Lentotekniikan opetusta järjestetään Tikkakoskella pääsääntöisesti luennoin, huoltosimulaattorin sekä lentokoneiden parissa. Myös esimerkiksi vierailut ympäri Suomea kuuluvat opintoihin. Vierailuja on tähän asti järjestetty muun muassa Patrian moottoriyksikköön ja Aerostructures-yksikköön sekä HögforsStekan konepajalle. Lisäksi erilaiset projektit ovat tuoneet opiskeluihin mielenkiintoista sisältöä. Ilmavoimamuseolla kävimme avustamassa VL Myrsky -koneen entisöinnissä asentamalla sen runkoon sähköjohtimia. Pidempiaikaisempana projektina suunnittelemme ja rakennamme maalilennokkiin laskutelineet (kuva).

Maalilennokin laskutelineiden suunnittelua


Miksi olet valinnut kyseisen opintosuunnan?

Minulle opintosuunnan valitseminen oli itsestään selvää. Vaikka lentotekniselle opintosuunnalle voi hakea käytännössä millä tahansa varusmiestaustalla, olin itse varusmiespalveluksen apumekaanikkona ja sen jälkeen vuoden sopimussotilaana Hawk-harjoitushävittäjän käyttöhuoltotehtävissä. Kokemukset näistä vuosista olivat vain kasvattaneet mielenkiintoa ja halua tehdä uraa lentoteknisenä upseerina.

Mikä on opinnoissasi haastavinta? Entäpä palkitsevinta?

Lentotekniikka on hyvin vaativa ala. Lentokoneiden huolto ja korjaus vaativat melko paljon opiskelua, koska lentokoneessa on useita järjestelmiä, joiden toiminta täytyy ymmärtää. Lentoteknisen upseerin tehtävänä ei ole kuitenkaan pelkästään suorittaa lentokoneiden huoltoa, vaan työnkuvaan liittyy usein myös esimerkiksi erilaiset koulutus- ja ennen kaikkea esimiestehtävät. Juuri nämä vaihtelevat ja mielenkiintoiset tehtävät olivat minulle se syy, miksi haluan lentotekniseksi upseeriksi.

Terveiset opintosuuntaa harkitseville:
Kannustan kaikkia hakemaan lentotekniselle alalle, vaikka ei taustaa alalta olisikaan!

Kadetti Aleksi Vitikainen
Kadettikurssi 104.
Ilmavoimien lentotekninen opintosuunta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s