Miksi hakea Maanpuolustuskorkeakouluun?

Yllä olevaan kysymykseen on lopulta aika haastavaa vastata. Itse koen asian siten, että hakeutuakseen Maanpuolustuskorkeakouluun on henkilöllä oltava todellinen palo, tai kutsumus upseerin ammattia ja sotilasuraa kohti. Näin on osaltaan varmasti myös muissa ammateissa, mutta meillä se mielestäni korostuu entisestään. Sitoudumme puolustushaarasta riippumatta tietyksi aikaa työtehtäviimme, uhraamme todella paljon vapaa-aikaamme koulun hyväksi ja tiedostamme kaikki sen, että työmme ei aina välttämättä ole sitä kaikista mukavinta ja siisteintä sisätyötä. Välillä päivät voivat olla pitkiä, saattaa olla kylmä ja vähän harmittaa. Siitä huolimatta en olisi voinut nähdä itseäni juurikaan muussa koulussa ja ehkä seuraavan myötä, joku muukin saattaa innostua ajattelemaan olisiko upseerin ura juuri häntä varten.
 
Suurimpana plussana sille, miksi kouluumme kannattaa pyrkiä on ehdottomasti uskomattoman suuri yhteenkuuluvuuden tunne kanssaopiskelijoiden ja tulevien työkavereiden kanssa. Suurin osa meistä asuu koulun tarjoamassa asuntolassa, joten opiskelijakavereiden kanssa tulee väkisin vietettyä paljon aikaa myös vapaa-ajalla. Vaikka se saattaakin välillä olla jopa hieman raskasta ja aiheuttaa tunteen kuplassa elämisestä, niin on heidän seuransa ja tukensa silti suurimmalta osin hyvin tärkeää. Maanpuolustuskorkeakoulussa, jos missä, on todellinen ”kaveria ei jätetä” henki. Tämä korostuu siinä, että jokainen tsemppaa toista vaikeissa asioissa, vaikka joudummekin ”kilpailemaan” paremmuudestamme erityisesti Maavoimien koulutusohjelmassa. Itse sanoisin myös opiskelijaetumme yhdeksi syyksi, miksi ainakin vakavasti harkita kouluumme hakeutumista, jos kiinnostusta yhtään on. Saamme kuitenkin kaikki ilmaisen ruuan, majoituksen, varustuksen sekä tarvittavat opiskelumateriaalit suoraan talon puolesta. Näin ei ihan joka lyseossa taida olla?
 
Upseerin ura on todella hyvin eteenpäin vievä ja alati kehittyvä riippumatta puolustushaarassa, jonka koulutusohjelmassa opiskelee. Upseerin tehtävissä harvoin tulee olemaan kahta samanlaista päivää, joten voisin ainakin kuvitella, että työhön ei ihan heti pääse leipääntymään. Puolustusvoimat myös vastaa erittäin hyvin oman koulutuksemme ja ammattitaitojemme kehittymisen mahdollistamisesta myös tulevaisuudessa. Näiden faktojen pohjalta voidaan siis vetää johtopäätökset, että olemme opiskelemassa ammattiin, jossa meille annetaan kaikki resurssit ja mahdollisuudet uralla etenemiseen ja kehittymiseen, jättäen jokaiselle viimekädessä päätöksen siitä, miten hän itse haluaa viedä uraansa eteenpäin. Sotilasura tarjoaa useita eri työtehtäviä kotimaassa, mutta mahdollistaa myös kansainväliset tehtävät, jotka olivat itselleni suuri syy miksi halusin juuri sotilasuralle. Kansainväliset tehtävät avaavat ovet laajalle verkostoitumiselle, mikä nykypäivänä on todella kovassa arvossa alalla, kuin alalla.
 
Eli tiivistettynä, miksi juuri Sinun kannattaa hakeutua Suomen ryhdikkäimpään yliopistoon? Täällä pääset tekemään asioita laidasta laitaan ilman, että joutuisit toistamaan itseäsi. Jos olet viihtynyt varusmiespalveluksessa tai saanut jo työkokemusta sopimussotilaan tai aliupseerin tehtävistä ja haluat edelleen kehittää osaamistasi, niin suosittelen erittäin lämpimästi hakeutumista valintakokeisiin. Tässä koulussa jokaiselle tarjotaan mahdollisuus kehittyä niin johtajana, sotilaana kuin myös ihmisenä. Vaikka itsekin olen koulun aikana kokenut rankkoja päiviä ja välillä on tuntunut, että nyt alkaa tekeminen ja hommat kaatua päälle, niin silti päivääkään en ole katunut. Itse odotan todella suurella innolla, mitä oma tuleva ura tuo tullessaan ja millaisten haasteiden ja tehtävien kanssa pääsen toimimaan. Tästä koulusta jokainen tulee löytämään oman paikkansa ja voin taata, että jokainen tulee myös varsin nopeasti tuntemaan tuon suuren yhteenkuuluvuuden tunteen, josta heti alkuun kerroin. Vielä kerran kannustan kaikkia hakemaan kouluumme, sekä toivotan onnea kevään valintakokeisiin!
 
Kadetti Wili Loukasmäki
105. Kadettikurssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s