Vapaa-aika Maanpuolustuskorkeakoulussa

Urheilu on oleellinen osa kadettien elämää. Upseerin fyysisen kunnon tulee olla riittävällä tasolla ja jo kadettiaikana fyysistä kuntoa tulisi kehittää ja ylläpitää. Tämä näkyy kadettinen jokapäiväisessä elämässä. Vaikka vapaa-aikaa ajoittain onkin hyvin rajoitetusti, ei urheilu kovinkaan usein koulutehtävien varjoon jää. Urheiluun myös kannustetaan aina kun siihen on mahdollisuus. 
MPKK:lla on hyvät tilat urheilulle ja eri lajeille. Eri urheilumahdollisuuksia on paljon ja jos jotain ei ole, niin se kyllä yritetään hankkia. Liikuntatilat ovat jatkuvasti kadettien vapaassa käytössä. 

MPKK:lta löytyvät liikuntatilat:
•    Kuntosali, jonka yhteydessä myös oma tila aerobisille laitteille ja venyttelytila
•    Kamppailutila 
•    Liikuntasali, jossa myös kiipeilyseinä
•    Uimahalli
•    Ulkokuntosali
•    Urheilukenttä
•    Pururata
•    Frisbeegolfrata
•    Esterata
•    Uimaranta, josta voi myös lainata kajakkeja. 

Jäähallia ei ole, mutta kiinnostuneille on varattu oma jäävuoro Myllypuron jäähallista. Talvella on myös hallivuoro jalkapalloa varten. Liikuntatilojen lisäksi erilaisia urheiluvälineitä on vapaassa käytössä paljon. Mahdollisuuksia urheilun monipuolisen harrastamiseen on siis paljon ja jokaiselle löytyy jotakin.

Hyvien puitteiden lisäksi MPKK:lla on useita eri lajien urheilujoukkueita. Koululla on omat joukkueet mm. jääkiekkoon, jalkapallon, sählyyn, jenkkifutikseen, koripaloon ja kiipeilyyn. Joukkueet osallistuvat vaihtelevasti erilaisiin kilpailuihin, esimerkiksi SOTUL:in kilpailuihin ja turnauksiin ja jenkkifutisjoukkue osallistuu korkeakoulujen amerikkalaisen jalkapallon sarjaan. Kadeteista kootaan joukkueita myös mm. Oltermanni hiihtoon ja erilaisiin suunnistuskilpailuihin. Joukkueiden lisäksi useat kadetit liikkuvat kunnon kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi, ilman kilpailullista tavoitetta.

Ampumataito ja sen kehittäminen on tärkeää jokaiselle upseerille ja ammunnan harrastaminen MPKK:lla onkin tehty helpoksi. Kadettien on mahdollista mennä vapaa-ajalla ampumaradoille harjoittelemaan. Aseet ja patruunat saadaan koulun puolesta. Lisäksi kadettien vapaassa käytössä on sisäampumarata. 

Lisäksi kadetien käytössä on biljardipöytiä, bänditila, oleskelutiloja, sotilaskoteja, yms. ajanvietettä. Kadeteille tarjotaan siis hyvät mahdollisuudet monenmoiseen harrastamiseen ja tekemisen puutetta ei pääse syntymään.

Kadetti Linda Vuorinen
105. Kadettikurssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s