Merisotakoulun koulutuspurjehdus alkaa


Kuuden viikon koulutuspurjehdus alkoi maanantaina 6.5. ja se suuntautuu tänä vuonna Itämerelle, Pohjanmerelle ja Atlantille. Koulutusaluksena toimii miinalaiva Hämeenmaa.
 
Merisotakoulun jokakeväisellä koulutuspurjehduksella koulutetaan merikadetteja, merivoimien sotilashenkilöstöä ja varusmiehiä. Aluksella on yli kaksikymmentä eri opetusryhmää, ja koulutusta annetaan ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Matkan viimeisellä osuudella alus osallistuu kansainväliseen BALTOPS 2019 -harjoitukseen. Purjehdus päättyy sunnuntaina 16.6.

Koulutuspurjehdus on useille ensimmäisen vuoden merikadettiopiskelijoille ensikosketus meripalvelukseen ja taistelualukseen toimintaympäristönä. Kuuden viikon mittainen purjehdus perehdyttää nuoret kadettiopiskelijat laivapalvelukseen, merenkulkuun ja meritaisteluvälineiden perusasioihin niin sanotulla laivapoikajaksolla.

Koulutuspurjehdukselle osallistuu myös kolmannen vuosikurssin kadetit sekä merenkulku- ja konelinjan aliupseerit, jotka pääsevät purjehduksen aikana syventämään aiemmin opittuja asioita käytännön harjoituksen kautta. Koulutuspurjehdus on tärkeä osa merikadetin koulutusta, koska näin he pääsevät koulutuksen loppuvaiheessa pitkäkestoisessa harjoituksessa harjaantumaan aselajiupseerin ja merenkulun eri tehtävissä ennen meriupseeriksi valmistumista.

Miinalaiva Hämeenmaa huolletaan matkan aikana Las Palmasissa (Espanja) 18.-21.5. ja Cherbourgissa (Ranska) 29.5.-1.6.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s