Yksi takana ja kolme edessä


21.5.2019 Blogitekstiä kirjoittaessani on aurinko Atlantilla jo laskenut ja toisen legin ensimmäinen vuorokausi tullut päätökseen.

Irrotimme tänään köydet Las Palmasin satamasta, jossa ehdimme viettää reilut neljä vuorokautta tehden alukselle huoltotöitä ja täydennyksiä. Las Palmasissa meillä oli huoltotöiden jälkeen mahdollisuus lähteä viettämään vapaa-aikaa kaupungille. Vapaa-ajan viettäminen siviilivaatteissa oli hyvää vastapainoa jo pikkuhiljaa rutiiniksi muodostuneelle laivapalvelukselle. Tärkeää oli myös se, että ihmiset pääsivät vaihtamaan kuulumisia läheistensä kanssa matkapuhelinverkon kautta sitten Englannin kanaalin. Osa sai jopa kirjeitä rakkailta, mitkä ilahduttivat silminnähden.

11 vuorokautta kestänyt ensimmäinen legi antoi tiedonjanoiselle nuoremmalle vuosikurssille hyvän pohjan, jonka perusteella kouluttajat voivat lähteä jalostamaan perusasioista koostuvaa koulutusta entistä monipuolisemmaksi. Nuorimmalle vuosikurssille ensimmäinen koulutuspurjehdus on ns. laivapoikajakso, jossa harjaannutaan ensisijaisesti miehistötason tehtäviin. Miehistötason tehtävät ovat yhtä tärkeitä siinä missä muutkin, koska aluksilla ei ole ylimääräisiä henkilöitä ja jokaisella on oma tontti hoidettavanaan. Kurssillamme on pari henkilöä palvellut laivalla aiemmin, joten koulutuksen tarkoituksena on saada kaikki samalle tasolle purjehduksen loppupuolella.

Koulutus itsessään on ollut kadettien näkökulmasta hyvää ja monipuolista. Koulutukset käydään yleensä ensin teoriaopetuksena pitämällä ns. kalvosulkeiset luokassa tai messissä, jonka jälkeen lähdetään harjoittelemaan opittuja asioita käytännössä esimeriksi miina- tai peräkannelle.

Päivät venyvät välillä melko pitkiksi, kuten tämäkin päivä tätä blogia kirjoittaessa. Koulutus jatkuu yleensä aamuyön pikku tunneille asti, jos sattuu olemaan merivahtivuorossa. Merivahdissa harjoittelemme miehistötason tehtäviä ja välillä opettelemme merenkulun teoriaa. Tulevalla legillä koulutus painottuu miina- ja tykkikoulutukseen, josta meille pidetään tentti ennen seuraavaan satamaan menoa.

Legit lyhenevät ja päivät vähenevät, vielä on monta meripeninkulmaa taitettavana ja paljon uutta opittavana. Cherbourg, here we come!

Kadetti J.K.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s