Hyvä tekemisen meininki auttaa oppimisessa

Koulutuspurjehduksen toinen legimme on päässyt hyvään käyntiin ja ensimmäinen satamamme Las Palmas on enää muisto vain. Atlantin valtameri on tähän saakka tarjonnut vain ensiluokkaisia olosuhteita miehistön matkan taittamiseen.

Merivoimien pappina seilaan aluksien mukana niiden tehtävissä pari kuukautta vuodesta. Sotilaspapilla tämä tarkoittaa mahdollisuutta jututtaa eri ihmisiä ja samalla saada käsitystä laivalla vallitsevasta hengestä ja mielialasta. Tehtävästäni käsin on luonnollista esittää eri tilanteissa kohtaamilleen sotilaille kysymys ”mitä kuuluu?”. Vastauksista taas pystyy hyvin arvioimaan ”missä laivalla mennään”: Tämä on sotilaspapin tehtävän ydintä, kun hän on toimivien joukkojen keskellä.

Tänä vuonna Miinalaiva Hämeenmaa luo uutta kulttuuria tulevien merisotilaiden kouluttamiseen perinteisellä pitkällä koulutuspurjehduksella. Kaikesta näkee, että aluksen kouluttava henkilöstö kohtelee kadetteja ja muita opetettavia tulevina työtovereinaan.

Niin nuorempien kadettien kuin ”vanhusten”, varusmiesten, merenkulun aliupseeriopiskelijoiden, aluksen vakituiseen miehistöön kuuluvien sekä alukselle komennettujen kanssa keskustellessa tulee hyvin yhteneväisesti selväksi, että aluksella vallitsee luottamuksellinen ja innostava yhdessä tekemisen meininki. Eri tehtävissä toimivien tehtävää ja työpanosta arvostetaan. Kaikista on aistittavissa, että aluksen miehistöllä on yhteinen tehtävä ja päämäärä, jota kohti halutaan yhdessä ponnistella.

Koulutuspurjehduksen kaikille opiskelijoille tämä tarkoittaa Puolustusvoimien syväjohtamismallin mukaista oppimisympäristöä parhaimmillaan. Luottamus, innostus ja arvostus luovat parhaan mahdollisen oppimisympäristön.

Miinalaiva Hämeenmaa on toteuttamassa sille annettua koulutustehtävää parhaalla mahdollisella tavalla vuoden 2019 koulutuspurjehduksella.

Kenttärovasti

Ari Suominen
Merivoimien pappi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s