Viimeinen sammuttaa valot

Vuosanka: Talvinen Kainuu kutsuu jälleen

”Sinne ne taas menivät”, tuumaan kun jään seisomaan Johtolan pihalle ja katson kuinka bussin takavalot pikkuhiljaa katoavat pimeään, Sutisentien suuntaan. Tämä oli allekirjoittaneelle jo kymmenes vuosi putkeen, kun olen seissyt samassa paikassa ja samoja ajatuksia ajatellen, eli kokemusta Vuosangasta riittää yllin kyllin.

Jotta tähän tilanteeseen tänäkin vuonna ollaan päästy, niin takana on kymmeniä suunnittelu- ja valmistelutunteja, jo ennen kuin harjoitus on alkanut. Huomioon pitää ottaa lukuisia eri muuttujia alkaen harjoitusjoukon vahvuudesta aina vieraiden vaatteiden kokoon asti. Töitä siis riittää, mutta sitähän varten huollon joukot harjoituksessa, mahdollistamassa!

Mitä siis tänä(kin) vuonna tuli tehtyä: Valmistettu ja tarjoiltu n. 25 000 ateriaa, jaettu 980 TST-muona-annosta, tankattu ajoneuvoja kymmenillä tuhansilla litroilla, tehty kymmeniä ajoneuvojen huolto- ja korjaustoimenpiteitä, lääkitty, hoidettu ja paikkailtu ”taisteluissa” loukkaantuneita sotilaita ja vielä käskytetty reservistä lääkäri kertausharjoitukseen varmistamaan lääkintähuollon sujuvuus. Ja tämä kaikki ja aika paljon muuta vain teitä varten arvon kadetit.

Nyt olette saanut esimerkkisuorituksen siitä, miten isossa harjoituksessa polkaistaan lähes ”nollasta” huolto-organisaatio käyntiin muutamassa päivässä. Ja kuten jo aiemmin sanoin, on kaiken perusta hyvä suunnittelu, toki ihmisten vankkaa osaamista ja kokemusta unohtamatta. Koska harjoitus on järjestetty Vuosangassa jo vuosien ajan ja avainhenkilöstö on joko pysynyt samana tai on perehtynyt tehtäviin hyvissä ajoin, on ollut ilo seurata miten asiat sujuvat kuin itsestään.

Lopuksi haluan kiittää kaikkia huollon toimialoja hyvin sujuneesta harjoituksesta. Iso kiitos ja ensi vuonna nähdään, kun tulen sytyttämään valot.

Harjoituksen vääpeli
Pursimies Jere

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s