Taisteluammunta valoisalla ja pimeällä

Ensimmäisen vuosikurssin kadettien Vuosangan ampuma- ja taisteluharjoitus on toden teolla polkaistu käyntiin. Ensimmäisten päivien koulutusten jälkeen pääsimme vihdoin aloittamaan kauan odotetut Vuosangan taisteluammunnat.

Ryhmämme osalta urakka alkoi ryhmän puolustus- sekä hyökkäysammunnalla. Puolustusammunta toteutettiin, kun päivä oli kirkkaimmillaan ja hyökkäysammunta puolestaan pimeyden vallitessa.
Aamu alkoi taistelussa käytettävien aseiden kertauskoulutuksella. Jo ennestään tuttujen kevyen ja raskaan kertasingon, sekä konekiväärin käyttöä palauteltiin mieleen. Valtaosalle entuudestaan tuntemattoman putkiraivaimen käyttö koulutettiin taisteluammuntaa varten.
Ammunnan harjoitteluvaiheessa ryhmänjohtajan taistelusuunnitelma pantiin ensimmäistä kertaa koetukselle. Saadun palautteen, sekä ryhmän tekemien havaintojen perusteella, taistelusuunnitelma hioutui toimivammaksi.

Makoisan lounaan jälkeen oli aika toteuttaa aamupäivällä harjoiteltu taistelusuunnitelma. Perinteisistä puolustusammunnoista poiketen, tänään ammunta oli tyyliltään dynaaminen. Kadettien jalkoja koeteltiin irtaantuessa lumihangessa. Ammunnassa yhdistyi loistavasti syksyn taktiikan oppitunneilta tuttu tuli ja liike. Vaunut tuhottiin singoilla, kun samaan aikaan loppuryhmä jatkoi irtaantumista.

lllan hämärtyessä oli vuorostaan pimeä- ja valaisulaitteiden koulutus. Ammunnassa käytimme muun muassa erilaisia valonvahvistimia, valaisuraketteja sekä valopistooleja. Hämärällä harjoiteltiin hyökkäyksen liikeradat kuntoon, ennen pimeän kovaa ammuntaa. Ammunnassa hyödynsimme valon tarjoaman näkyvyyden tehokkaalla tulenkäytöllä. Vihollisen miinoite raivattiin putkiraivaimen avulla ja ratkaisutaistelujen jälkeen vihollinen lyötiin.

Toiminta oli kokonaisuudessaan turvallista ja ammunnoissa jokainen pääsi kehittämään omaa osaamistaan taistelijana sekä osana ryhmää. Tästä on hyvä jatkaa seuraavien päivien ammuntoihin, sekä tulevaan tulitoiminnan valvojan tehtäviin.

  1. kadetti- ja 90. merikadettikurssi
    Ampumapaikka Kaivo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s