Valmistautuminen ammunnan johtoon

Ammunnan johtajan suoritukseen ei riitä pelkästään ampumakäskyn kirjoittaminen ja ampuma-alueen valmistelu. Ammuntaa edeltävänä päivänä osallistutaan koulutus- ja varopuhutteluun, täytetään erilaisia ilmoituksia ja tilauksia, perehdytetään toimihenkilöt, levätään sekä ennen kaikkea, kerrataan ampumakäskyä ja varomääräyksiä.

Aamulla heti aamupalan jälkeen, täytimme toisen ammunnan johtajan kanssa ammunnan ajoneuvo-, ampumatarvike- ja ruokatilauksen, sekä ammunnan henkilöstöilmoituksen. Ampumapaikalle tilataan kuljetus nuoremman kurssin kadeteille, jotka ovat ammunnan toimihenkilöitä. Samalla tilauksella ajoneuvon kuljettajasta saadaan ampumapaikan puomille vartiomies. Ampumatarvike- ja ruokatilauksessa saa olla myös tarkka. Liikaa on turha tilata ja liian vähäinen määrä ei riitä. Ampumatarvikkeiden kulutusta on vaikea alussa ennustaa, mutta ajan mittaa se vakiintuu. Ruokatilauksissa täytyy myös selvittää, mikäli jollain toimihenkilöllä tai ampujalla on allergioita tai rajoitteita. Ammunnan henkilöstöilmoitustakin on mietittävä tarkkaan, jotta jokainen toimihenkilönä toimiva nuorempi kadettikurssilainen saa tarvittavat näytöt lisensseihin.

Ennen päivällistä osallistuimme koulutus- ja varopuhutteluun. Puhutteluissa kerrottiin ammunnoista saaduista havainnoista ja kehityskohteista. Näihin kohtiin on kiinnitettävä huomiota ja niiden on parannuttava jatkossa. Vastaamme myös siitä, että muut työryhmän jäsenet saavat nämä tiedot. Tämän lisäksi jokainen ammunnan johtaja esitteli ammuntansa kulun läsnä olleille. Myöhemmin illalla, pidämme muille toimihenkilöille ampumapuhuttelun, jossa käymme läpi seuraavan päivän tehtävät ja aikataulun. Kerromme myös mitä haluamme kehittää edeltävien päivien perusteella. Näiden kaiken ohessa olemme lukeneet ampumakäskyä ja varomääräyksiä. Tähän avuksi olemme tehneet oman ammunnan johtajan käppyrän, johon on kirjoitettu kaikki tärkeät asiat, jotka suorituksen aikana täytyy muistaa. Se on suuresti hyödyllinen, sillä ainakaan tässä vaiheessa on mahdotonta muistaa kaikkea.

Onneksi kaiken tämän jälkeen jää aikaa myös lepäämiseen. Harjoitus on pitkä ja ilman kunnollista lepoa ei siitä selviä. Levänneenä on virkeämpi ja näin ollen ammunnatkin sujuvat turvallisemmin.

Kadetti Anton Sulander
Instagram: @kadettisulander

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s