Kipinää pakkasessa

Vuosangan harjoitus on savuttanut puolen välin ja ensimmäisen viikon aikana on ensimmäinen osasto toiminut ammunnan johtajina ja toimihenkilöinä. Ammunnan eri toimihenkilöiden tehtävissä harjaantuminen ja lisenssien saavuttaminen ovat olleet tärkeitä hetkiä oman ammattitaidon kehittämisessä.

Harjoitusta ei saa koskaan liikaa ja harjoituksessa on luotu mainiot olosuhteet päästä turvallisesti kehittämään omia taitojaan. Jokaisen on pystyttävä osoittamaan viikon aikana opittujen aiheiden hallinta, jos mielii jatkaa uusiin haasteisiin ja saada ryhmän taisteluammuntojen johtajan pätevyys. Risut ja ruusut, joita ammunnan valvojilta tippuu toimihenkilöille ovat kultaakin kalliimpia. Palautetta saadaan päivittäin kaikista suorituksista ja päivän jälkeen vielä kootaan yhdessä tehdyt havainnot opeiksi seuraavalle päivälle. Vaikka pitkät päivät ja pakkasen purevuus rasittavat jokaista, on silti pystyttävä parhaimpaansa.

Harjoituksessa on ollut paljon hyvää ja vaikka pakkanen yrittääkin latistaa tunnelmaa, niin lumen tuoma valoisuus ja kauniit maisemat pistävät väkisin hymyn suunpieliin. Pitkän päivän päätteeksi on mukavaa istahtaa hetkeksi sotkuun munkki kädessä ja sokeria poskissa. Lisäksi päivittäinen saunassa käynti kohottaa aina mielialaa. Ruoka on ollut hyvää ja huolto on pelannut poikkeuksetta erinomaisesti. Ainoa mitä keksii toivoa, olisi pieni pakkanen loppuharjoituksen ajaksi.

Kainuun kylmässä osoitettu sitkeys palkitaan. Lisenssit taskussa voi hyvin mielin jatkaa harjoituksen viimeiseen osuuteen, eli 5 päivää kestävään taisteluharjoitukseen.

Kirjoittanut
Kadetti Arttu Husso

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s