Hyvin suunniteltu, melkein tehty

Tässä vaiheessa Vuosangan harjoitusta, takanamme on viime viikolla tapahtunut Maasotakoulun järjestämä harjoitus, sekä useita ammunnan toimihenkilöiden suorituksia. Tämän lisäksi tietenkin koko se suunnittelutyö, minkä olemme työryhmänä panostaneet rakentaaksemme mahdollisimman laadukkaan ammunnan annettujen tilojen ja resurssien puitteissa. Oppia on karttunut niin jääkärijoukkueen taisteluun liittyen, kuin työelämän valmiuksien muodossa.

Oma ammunnanjohtamissuoritukseni on nyt takana. Johdin ampumapaikalla Kypärä jääkäriryhmän puolustusammunnan valoisalla. Ammunnanjohtajan tehtävä ei ole pelkästään kovapanosvaiheen johtamista, vaan työ aloitetaan jo edellisenä päivänä ruoka- ja a-tarviketilauksilla, toimihenkilöiden ohjeistamisella sekä koulutuksella. Loppujen lopuksi kovapanosvaihe on vain pieni osa kokonaisuutta. Hyvä taisteluammunta on myös ennen kaikkea hyvä taistelukoulutus. Ammunnan johtajalla on vastuu huolehtia ampuvasta joukosta ja toimihenkilöistä koko päivän ajan. Voisinkin väittää, että tässäkin tapauksessa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Harjoituksen lopun lähestyessä on hyvä reflektoida menneiden viikkojen saavutuksia, oppimisia, onnistumisia sekä epäonnistumisia. Omalla kohdallani suurin kehittyminen on ehdottomasti tapahtunut suunnitteluprosessin osalta, unohtamatta johtamiskokemuksen tärkeyttä. Hienoa on ollut myös huomata kuinka ampuva joukko, nuoremman kurssin kadetit, alkavat hahmottaa tärkeitä asioita ammuntojen rakenteesta sekä osaavat olla kriittisiä meidän järjestämiä ammuntoja kohtaan. Ei aikaakaan, kun myös nuoremman kurssin kadetit pääsevät testaamaan omia rahkeitaan ammuntojen johtajina seuraavassa ampumaharjoituksessa.

-Ampumapaikka Kypärä 4
25.1.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s