Kohti valmistumista ja työelämää: Maavoimat, johtamisjärjestelmäopintosuunta

Kirjoitettu maaliskuussa 2021

Loppurutistus!

Näin koulutuksen loppupuolella on hankalaa muistella omaa tilannetta koulun alussa. Näin kokeneempana tulee pidettyä montaa opittua asiaa itsestäänselvyytenä, mutta koulun alussa kaikki oli kyllä uutta ja ihmeellistä. Kadettikoulu on antanut minulla monta asiaa, joita en edes kuvitellut koulun tarjoavan. Kadettikoulu avaa ovia myös tulevaisuuteen mahdollistaen useita eri uravaihtoehtoja Puolustusvoimien sisällä. Yliopistotutkintona se antaa myös mahdollisuuden opiskella ylempää korkeakoulututkintoa muualla.

Kirjoittelen tätä tekstiä työharjoittelusta käsin. Harjoittelu kestää kuusi viikkoa ja tällä hetkellä tuo ajanjakso on noin puolessa välissä. Vaikka kokemusta sotilasalalta on jo usean vuoden verran, uuteen yksikköön ja uusiin ihmisiin tutustuminen on aina yhtä erityistä. Tutustumista helpottaa, että tuleva työympäristö tulee olemaan ennestään tutussa joukko-osastossa. Tulevat työkaverit ottivat minut ystävällisesti vastaan ja uskon soveltuvani mainiosti työympäristööni.
Työharjoittelussa erityistä on ollut varusmiesten kouluttaminen pitkästä aikaa. Ennen harjoittelua olen päässyt toimimaan varusmiesten kanssa viimeksi sopimussotilaana ennen kadettikouluun hakemista. Kouluttajan tehtävät tulevat olemaan ”pääbisnekseni” tulevassa virassa, joten oli virkistävää saada palauteltua kouluttajan toimintaa muun muassa sotaharjoituksessa.

Työharjoittelun jälkeen suuret virstanpylväät ovat suoritettu. Kandidaatin tutkielmani on suoritettu hyväksytysti alkuvuonna ja virkamiesruotsi on läpäisty jo aiemmin. Työharjoittelun jälkeen on jäljellä enää loppurutistus, johon kuuluu opiskelua Viestikoululla, jälleen ansaittu kesäloma ja kadettikurssin yhteiset opinnot Maanpuolustuskorkeakoululla Santahaminassa.

Kadetti Marco Raisvuo
105. kadettikurssi, Maavoimien johtamisjärjestelmäopintosuunta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s