Syndalenin ampumaharjoitus – merellinen oppimisympäristö kutsuu

Maanpuolustuskorkeakoulun Johtamisen ja sotilaspedagogiikan laitos toimeenpanee kahden viikon ampumaharjoituksen Syndalenin – Hästö-Busön ampuma-alueella 107. kadettikurssin Maavoimien koulutusohjelmalle.

Tammikuussa napakat pakkaset vaudittivat osaltaan toimintaa Vuosangassa, nyt sääennuste lupailee kesäisiä olosuhteita ja hellettä. Harjoituksen sujuvuuden kannalta vesisade olisi välillä toivottavaa, koska kuuma ja kuiva olosuhde altistaa herkästi maastopalovaaralle. Toisaalta lämpimät olosuhteet antavat paljon oppia oman ja joukon toimintakyvyn säilyttämisestä.

Harjoitus on käynnistynyt suunnitellusti kadettien osalta partion taisteluammunnan suunnittelun, valmisteluiden ja ampumakäskyjen laatimisen merkeissä. Harjoituksen teemat kouluttajuus ja palvelusturvallisuus luovat harjoitukselle viitekehyksen, jotka ovat opetuksen ja kaiken toiminnan keskiössä seuraavat kaksi viikkoa. Edellytykset harjoitukselle asetettujen oppimistavoitteiden saavuttamiselle näyttävät hyviltä ainakin, jos se on kiinni kadettien oppimisasenteesta.

Kiitän jo tässä vaiheessa Maanpuolustuskorkeakoulun ulkopuolelta saadusta tuesta, joka mahdollistaa harjoituksen laadukkaan ja turvallisen toteuttamisen!

Yhteiset kokemukset kasvattavat ja opettavat – toivottavasti viihdytte blogin parissa!

Harjoituksen johtaja
Everstiluutnantti Pekka Halonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s