Aurinkoa ja ammunnan suunnittelua

Ensimmäisen vuoden aikana kuultu lausahdus ”kaikki huipentuu Syndalenissa” alkaa konkretisoitumaan. Harjoituksen ensimmäinen viikonloppu oli vuoroin auringonpaistetta ja sadetta. Säätiedotusta katsoessani iloitsen suotuisasta säästä, hellettä on luvassa ainakin kuluvalle viikolle.

Maanantaiaamuna ampumapaikalla R6P on kuhina käynnissä. Alueelle valmistellaan koulutuspaikkoja sekä maalitoimintaa tuleviin taisteluammuntoihin liittyen. Työvaiheiden suunnittelu on varsin tärkeää tehokkaan työn toteuttamiseen, varsinkin kun ehkä suurimpana projektinamme on täysikokoinen 3D-maali BMP-2 -vaunusta.

Sunnuntaina suon laitaan kannettiin valmiiksi mitattua puutavaraa ja maalin kehikko oli kasassa alta aikayksikön. Ampumakäsky etenee ajallaan ja vaara-alueet hahmottuvat ampumakäskyyn ammunnan jokaisen vaiheen osalta.

Viikonloppuna ammuntojen suunnittelun ohessa harjoittelimme ammunnan johtajan raivaamisen toimenpiteitä opettajajohtoisessa koulutuksessa. Koulutustapahtumaan sisältyi raivaamistehtävän toteutuksen kulku ja sitä harjoiteltiin erilaisilla raivauskohteilla.
Raivaustoiminnan lisäksi pääsimme tutustumaan Hangon rintaman sotahistoriaan ja vierailimme keskeisillä paikoilla Hankoniemen alueella. Historiakierroksen aikana nähdyt maisemat ja kaunis Suomen luonto antoivat hetken aikaa hengähtää ja suunnata ajatuksia toisaalle.

Tehtävää kuitenkin riittää, sillä tulevina päivinä aikaamme on varattu esimerkiksi sinkojen demo-ammuntoihin. Aikaa ei siis ole hukattavaksi ja kirjoittajankin on palattava töiden pariin.

Kadetti Otto Malvikko
Instagram: @kadettimalvikko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s