Kesäpäivien viettoa ampumakäskyn laatimisen merkeissä

14. kesäkuuta
Ampumaharjoituksen 4. päivä alkoi jo totuttuun tapaan kropasta löytyvien jumien ja piilevän nestehukan saattelemana. Päivän tehtäviin kuului ampumakäskyn laatimista sekä ampumapaikan valmistelemista viimeisiä silauksia vaille valmiiksi. Työryhmämme ampumapaikka onkin mielenkiintoinen, sillä olemme toinen ryhmä kadettikurssista, joiden ampumapaikka sijaitsee Hästö-Busön punkkien ja peurojen valtaamalla paratiisisaarella. Aamupalan jälkeen ryhmämme jakautui käskettyihin tehtäviin osan lähtiessä saarelle ja osan jäädessä mantereelle.

Saarelle lähtenyt osasto pääsi nauttimaan jälleen kerran Uudenmaan prikaatin tarjoamasta luksuskyydistä mantereen ja saaren välillä. Tämä onkin yksi saarella olevan ampumapaikan bonuspuolista, sillä tämä on monelle maavoimien kadetille uusi kokemus. Vaihtelu kulkuvälineiden välillä jo kaikille kadeteille tutusta Defenderistä veden päällä kiitävään maihinnousuveneeseen ja saarella vauhdikkaaseen mönkijään on ollut enemmän kuin tervetullutta. Kuitenkaan koko aikaa ei voi käyttää haaveiluun rannikkojoukkoihin kuulumisesta, vaan töitäkin täytyy tehdä. Edeltävien päivien hyvän suorittamisen ansiosta ei saarella tehtävää enää ollut liikaa, vaan saarella olevan osan keskittyminen suuntautui lähinnä olemassa olevan paranteluun. Tämä siis tarkoittaa hiekkasäkkien täyttöä ja siirtelyä maalitoiminnan valmisteluihin liittyen sekä yleisjärjestelyjen viimeistelyä.

Samaan aikaan mantereelle jäänyt ampumakäskyosasto kahlasi läpi Word- ja Powerpoint-tiedostoja tavoitellessa lopputulosta, joka kestäisi kouluttajien tarkastelun. Jo aikaisemmasta kouluajasta tuttu ”yritä ja erehdy” tuli ehkä hieman liiankin tutuksi päivän mittaan. Päänvaivaa aiheutti muun muassa vaara-alueiden piirtäminen, liitteiden valmistelu, toisen ampumaryhmän kanssa yhteisten asioiden yhteensovittaminen sekä täydellisen kesäpäivän viettäminen hämärissä toimistotiloissa tietokoneen ääressä. Kuitenkaan lannistumiselle ei ole aikaa, sillä aikamääreisiin tulee keretä. Tehokkaan yhteistyön ja monen tunnin tuskailun jälkeen saimme kuitenkin vasten kaikkia odotuksia käskymme viimeistelyjä vaille valmiiksi.

Hektisen päivän jälkeen pääsimme kuitenkin nauttimaan Syndalenin parhaista puolista saunan ja grillailun merkeissä merenrannassa. Työtä on vielä jäljellä ja varmasti itse kullakin on edessä hikisiä päiviä ja mahdollisesti unettomia öitä omien ammuntojensa kanssa, mutta se kaikki kuitenkin palkitaan harjoituksen päätteeksi saatavien lisenssien ja unohtumattomien kokemuksien myötä.

Kirjoittanut kadetit Karhu ja Puronhaara

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s