Opittu teoria käytäntöön

Heräsimme uuteen aamuun odottavaisin mielin, sillä tänään jotkut meistä pääsisivät ampumaan raskaan kertasingon. Kevyen- sekä raskaan kertasingon tulitoiminnanvalvojan tehtävien harjoittelun lisäksi ohjelmassa oli myös luvassa demo-ammunta, jossa tarkastelimme eri asejärjestelmien sekä niiden eri luotien vaikutusta eri etäisyyksiltä erilaisiin materiaaleihin. Sääennusteen mukaan päivästä oli odotettavissa lämmin. Varasimme mukaamme siis paljon aurinkorasvaa sekä runsaasti nestettä.

Ampumapaikalle saavuttaessamme raikui kaiuttimesta ABBA, joka sai majurinkin tanssijalan vipattamaan. Hyvä fiilis siirtyi myös itse ammuntoihin, olihan tällä kadettiosastolla sinkojen osumaprosentti täysi 100. Kun toinen kollega toimi tulitoiminnanvalvojana, toinen ampui 150 metrin päässä olevaan vaunumaaliin. Kaksi kadettia sai kunnian ampua lopuksi raskaat kertasingot, joka oli varmasti yksi harjoituksen mieleenpainuvimmista hetkistä. Tulitoiminnanvalvojan tehtävissä toimiva kadetti harjaannutti ammattitaitoaan sinkoammuntojen toimihenkilönä toimimisessa. Tehtäviin kuului muun muassa tuliasematoiminnan valvominen sekä ampujan suorituksen kokonaisvaltainen seuraaminen. Ennen näiden tehtävien harjoittelua käytännössä suoritimme tulitoiminnanvalvojan varomääräystentin sinkoihin liittyen.

Sinkoammuntojen jälkeen siirryimme iltapäivän ohjelmaan, joka sisälsi demo-ammunnat. Ammunnat liittyivät tekniikan opintomoduuliimme, jossa olimme opetelleet kyseisiä asioita teoriassa. Opintojakson aikana siis laskimme muun muassa eri luotien läpäisevyyttä eri materiaaleissa sekä luodin vaikutusta materiaaliin. Aseina käytimme eri kaliiperisia aseita. Materiaaleina olivat eri paksuiset panssarilevyt sekä materiaalia löytyi auton ovesta ja koulukirjoista lähtien. Ammunta toi teoriassa oppimamme asiat käytäntöön ja näin ollen se syvensi ammattitaitoamme.

Päivästä jäi käteen mahtavia kokemuksia, uusia tietoja sekä punoittavaa ihoa, kiitos helteen.

Ampumapaikka R6E

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s