Kainuu kutsuu kadetteja!

Alkamassa on Maanpuolustuskorkeakoulun kadettien ampuma- ja taisteluharjoitus Vuosangan harjoitus- ja ampuma-alueella Kuhmossa. Harjoitusorganisaatio koostuu kahdesta nuorimmasta kadettikurssista, Kainuun prikaatin varusmiehistä sekä palkatusta henkilöstöstä useista eri joukko-osastoista.

Vuosanka vastaanotti meidät odotetulla tavalla eli kireällä pakkasella ja kohtuullisella lumimäärällä. Nämä olosuhteet luovat tulevaksi kolmeksi viikoiksi kadeteille sopivan haasteellisen oppimisympäristön.

Harjoituksen alkuosa sujuu vanhemman kadettikurssin osalta ryhmän taisteluammuntojen suunnittelun ja valmistelun merkeissä. Aivan kylmiltään tähän ei lähdetä, koska osiltaan asiaa on harjoiteltu jo viime kesäkuussa Syndalenin helteissä. Perusteellisen ja varmasti opettavaisen valmisteluvaiheen jälkeen kadetit pääsevät itse johtamaan suunnittelemansa taisteluammunnat. Onnistuneen johtamissuorituksen jälkeen kadetille voidaan myöntää ryhmän taisteluammuntojen johtamisoikeudet.

Nuorin kadettikurssi saapuu harjoitukseen Raatteentien sotahistoriallisen tarkastelun kautta. Tämän jälkeen heillä on edessään hiihto- ja talvikoulutusta, taisteluammuntoja, taisteluharjoitus sekä harjoituksen päättävä perinteinen Vuosankavaellus.

Harjoitukselle määritetyt kolme läpileikkaavaa teemaa ovat: palvelusturvallisuus, toimintakyky ja kouluttajuus. Kyseisten teemojen ennakointi, ymmärrys ja hallinta ovat kaikkien sotilasjohtajien ja -kouluttajien perusvalmiuksia.

Maanpuolustuskorkeakoulun perinteinen vuoden aloittava ampuma- ja taisteluharjoitus on saatu suunnitellusti käyntiin. COVID19-tilanne on aiheuttanut hieman uudelleenjärjestelyjä, mutta toistaiseksi tilanne on hyvin hallinnassa.  

”Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista, ja niiden voittaminen tekee elämästämme tarkoituksellista” – Joshua J Marine

Harjoituksen johtaja
Everstiluutnantti             Pekka Halonen

One thought on “Kainuu kutsuu kadetteja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s