Terveiset ammuntojen pääkouluttajalta

Toisen vuosikurssin kadettien tärkein tavoite Maanpuolustuskorkeakoulun ampuma- ja taisteluharjoituksessa on saavuttaa osaaminen ja oikeudet ryhmän taisteluammuntojen johtamiseen. Vajaan viikon kestänyt taisteluammuntojen suunnittelu- ja valmisteluvaihe saavutti perjantaina 14.1. huippunsa, kun pitkään ja hartaasti laadittuja ampumakäskyjä ja ammuntaan rakennettuja järjestelyitä päästiin testaamaan käytännössä. Kaikilla kymmenellä ampumapaikalla toteutettiin harjoituksen ensimmäiset kadettien johtamat kovapanosvaiheet. Näiden ns. työryhmäammuntojen päämääränä oli selvittää ammunnan toteuttamiskelpoisuus aikatauluineen ja vaatimuksineen sekä osoittaa mahdolliset puutteet ja kehittämistarpeet jatkosuunnittelulle.

Taisteluammuntojen suunnittelu- ja valmisteluvaiheen jälkeen harjoituksen rytmi kiihtyi huomattavasti, kun eilisestä alkaen ammuntoja toteutetaan päivittäin kymmenellä eri ampumapaikalla valoisalla sekä pimeällä. Lisäksi niille kadeteille, jotka eivät ole vuorollaan vastuussa ammunnoista, on luvassa jatkuvaa toimintaa taisteluharjoituksissa Vuosangan harjoitusalueen talvisissa maisemissa. Toimintaympäristö luo loistavat puitteet opiskelulle. Edellytykset oppimistavoitteiden saavuttamiseen ovat erinomaiset. Kokemukset ja muistot tulevista viikoista säilyvät varmasti pitkään, ehkä värittyvätkin vuosien kuluessa. Näissä olosuhteissa kasvavat parhaiten aikanaan tehtävänsä tinkimättä täyttävät nuoret upseerit.

Ammuntojen pääkouluttaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s