Vuosanka 2023 – jälleen täällä!

Maanpuolustuskorkeakoulun perinteinen kadettien ampuma- ja taisteluharjoitus Vuosangan harjoitus- ja ampuma-alueella Kuhmossa on alkanut. Harjoitusorganisaatio koostuu nuorimmasta ja keskimmäisestä kadettikurssista, Kainuun prikaatin varusmiehistä ja palkatusta henkilöstöstä.

Harjoitus on käynnistynyt keskimmäisen kadettikurssin osalta taisteluammuntojen suunnittelun ja valmistelun merkeissä. Tästä he ovat saaneet hieman esimakua kesäkuussa Syndalenin ampumaharjoituksessa. Suunnittelu- ja valmisteluvaiheen jälkeen kadetit pääsevät johtamaan suunnittelemansa taisteluammunnat. Onnistuneen ja hyväksytyn näytön jälkeen kadeteille voidaan myöntää ryhmän taisteluammuntojen johtamisoikeudet.

Nuorimman kurssin harjoitus alkoi perinteisellä tutustumisella Raatteen tien taisteluihin. Tämän jälkeen seuraa paikallisiin olosuhteisiin perehtyminen hiihto- ja talvikoulutuksen kautta. Tosin odotetut pakkaset jäävät ainakin tulevan viikon osalta näkemättä. Seuraavilla viikoilla on edessä harjaantumista taisteluammuntojen toimihenkilötehtäviin, toimintaa ampuvana joukkona ja osallistumista taisteluharjoitukseen.

Harjoituksen kolme läpileikkaavaa teemaa ovat palvelusturvallisuus, kouluttajuus ja toimintakyky. Näiden teemojen ymmärrys ja hallinta ovat kaikkien sotilasjohtajien ja -kouluttajien keskeisiä valmiuksia.

Toivotan kaikille turvallista ja osaamista kehittävää harjoitusta!

Harjoituksen johtaja
Everstiluutnantti Pekka Halonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s